4 redenen om een incassobureau in te schakelen

Heb je last van wanbetalers? Het is ontzettend vervelend om niet betaald te krijgen voor je producten of je diensten. Het kost je een hoop tijd en moeite om hier achteraan te gaan, en bovendien kan het je een heleboel frustraties opleveren. Een incassobureau kan dit je allemaal uit handen nemen, en het kan je dan ook veel voordelen opleveren. In deze blog geven we je 4 redenen waarom het inschakelen van een incassobureau een goede keuze is!

Succesvol incasseren dankzij kennis en ervaring van het incassobureau

De belangrijkste reden voor het inschakelen van het incassobureau is natuurlijk het alsnog betaald krijgen van de factuur. Dankzij de kennis en ervaring van het incassobureau lukt het vaak om de betaling te innen. Vaak is het feit dat je een incassobureau inschakelt al genoeg om de klant te laten betalen, dit kan namelijk flink afschrikken. 

Tijd besparen

Ook bespaart het je veel tijd als je een incassobureau inschakelt voor je openstaande facturen. Je hoeft namelijk niet zelf achter je debiteuren aan. Goed debiteurenbeheer houdt namelijk in dat je gedisciplineerd en met regelmaat contact moet opnemen met wanbetalers. Naast het feit dat dit veel tijd kost, vinden veel ondernemers het ook niet heel fijn om achter hun geld aan te gaan. Ze hebben er simpelweg geen tijd voor, geen zin in of zijn er niet gespecialiseerd in. En een incassobureau neemt dit gewoon voor je uit handen!

Betere betalingen in de toekomst

Daarnaast is het gebleken dat klanten waarvoor je al eerder een incassobureau hebt ingeschakeld, je in de toekomst wel op tijd betalen. Het is dus zeker de moeite waard om je niet-betaalde facturen door te sturen naar een incassobureau. Als je dit doet, vergroot je niet alleen de kans dat de factuur alsnog wordt betaald, maar ook dat je debiteur in de toekomst facturen wel op tijd betaalt. Als je op zoek bent naar een incassobureau in Den Bosch kun je terecht bij RechtNet. RechtNet kan ervoor zorgen dat je facturen betaald worden, maar kan je ook helpen met huurrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht of een loonvordering.

Klantrelatie behouden door maatwerk aanpak

Als je een advocaat inschakelt, kan dit de relatie met je klant flink verpesten. Een incassobureau daarentegen kan ervoor zorgen dat de relatie met je klant blijft behouden. Bij een goed incassobureau kun je precies aangeven wat er aan de hand is en dat je de klantrelatie graag wil houden. Het incassobureau zal dan kordaat, maar toch beleefd handelen. Een advocaat is dan een laatste redmiddel, maar heeft niet de eerste keus.