Beleggen in vastgoedfonds Corum: een slimme keuze?

Veel beleggers kiezen voor vastgoed als een manier om hun spaargeld te laten groeien. Het is dan ook een veilige optie en het biedt vaak een goed rendement. Maar wat als je niet genoeg geld hebt om zelf vastgoed aan te kopen? Dan kan beleggen in een vastgoedfonds een interessante oplossing zijn. Maar is dat ook zo voor het vastgoedfonds Corum? In deze blogpost leggen we uit waarom beleggen in vastgoedfonds Corum een slimme keuze kan zijn.

Corum, een gevestigde waarde

Corum is een vastgoedfonds dat in 2011 werd opgericht in Frankrijk. Het wordt intussen erkend als een van de belangrijkste vastgoedfondsen van Europa. Het richt zich vooral op kantoorgebouwen en winkelpanden in de belangrijkste Europese steden. Bij Corum kun je al vanaf 1.090 euro investeren, wat het fonds toegankelijker maakt voor kleine beleggers.

Het rendement van Corum

Het is belangrijk om te weten wat je van je investering in Corum kunt verwachten. Het rendement is niet gegarandeerd, maar in de afgelopen jaren lag het gemiddelde rendement op 6%. Dit is zeker niet slecht als je het vergelijkt met andere investeringen zoals obligaties of spaargeld. Bovendien wordt je rendement maandelijks uitgekeerd, wat erg handig kan zijn voor wie een regelmatig inkomen zoekt.

Diversiteit is sleutelwoorden

Een van de belangrijkste voordelen van een vastgoedfonds is dat je niet zelf op zoek moet gaan naar panden om te kopen en te verhuren. Dat werk wordt gedaan door de experten van het fonds. Diversificatie is daarbij cruciaal, want het vermijdt dat het rendement volledig afhankelijk is van enkele risicovolle investeringen. Corum focust dan ook op een breed gamma van vastgoedprojecten in verschillende Europese landen, om zo spreiding te garanderen.

Het risico van beleggen in vastgoedfondsen

Natuurlijk is beleggen in vastgoedfonds niet zonder risico’s. Omdat het om een collectieve investering gaat, heeft Corum te maken met risicomanagement op verschillende niveaus. Denk daarbij aan het valutarisico, aangezien Corum investeert in verschillende Europese landen. Maar ook politieke risico’s, zoals bijvoorbeeld de Brexit, kunnen een impact hebben op de vastgoedmarkt.

Is beleggen in Corum een slimme keuze?

Hoewel beleggen in Corum aan een aantal risico’s onderhevig is, kan het zeker een slimme keuze zijn. Mits je voldoende kennis hebt over de vastgoedmarkt en je investeringen goed spreidt, kan beleggen een slimme manier zijn om je spaargeld te laten groeien. Corum biedt daarbij een goede combinatie van toegankelijkheid en expertise, wat het een geschikte partner maakt voor zowel grote als kleine beleggers.

Vastgoed blijft een interessante investeringsoptie voor vele beleggers. Niet iedereen heeft echter de financiële middelen om zelf vastgoed te kopen. Daarom kan beleggen in een vastgoedfonds een interessante oplossing zijn. Corum, een Frans vastgoedfonds met een toegankelijke instapdrempel, heeft zich opgewerkt als een van de belangrijkste vastgoedfondsen van Europa. Met aantrekkelijke rendementen en een brede spreiding van investeringen kan beleggen in Corum zeker een slimme keuze zijn. Als je echter besluit om te beleggen, wees dan bewust van de risico’s die gepaard gaan met elk investeringsproduct en beleg enkel wat je kunt missen.
Bron: CORUM Investments