Bezwaar maken tegen het UWV

Wanneer u te maken heeft met de bureaucratie van het UWV kan het voorkomen dat er een beslissing wordt genomen in uw nadeel. Een uitkering waar u dacht recht op te hebben wordt omlaag bijgesteld of soms zelfs afgeschaft. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw inkomsten en daarbij bestaanszekerheid. De toeslagen affaire heeft ons laten zien dat de overheid het echter niet altijd bij het juiste eind heeft en dat u hierdoor onterecht benadeeld kan worden. Het is goed om te weten dat wanneer u vermoedt dat u onterecht wordt gekort u de mogelijkheid heeft om bezwaar te maken. Dit kan op verschillende manieren.

Online bezwaar maken

Bezwaar maken kan eenvoudig online. U heeft hiervoor enkel uw DigiD nodig waarmee u het formulier kunt ondertekenen. Online bezwaar maken kan alleen voor uzelf. Wilt u dat doen namens een naaste dan dient dit per post te gebeuren.

Bezwaar maken per post

U heeft ook de mogelijkheid om dit ouderwets per post te doen. Download de formulieren en print deze uit. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld kunt u deze opsturen met een begeleidende brief waarin u uw zaak bepleit.

Hulp nodig?

Bezwaar indienen tegen het UWV kan als een hele opgave ervaren worden. Het is de kleine burger tegen de grote overheid. De ervaring van een enkeling tegen de kennis en ervaring van velen. Wat belangrijk is om te weten is dat u hierbij niet alleen hoeft te staan. Wanneer uw sociale zekerheid in het gevaar dreigt te komen vanwege een in uw ogen discutabele beslissing doet u er goed in om hier bij een professional in te schakelen. Zij kunnen u hierbij assisteren.

Bron: https://adxpert.nl/