Er zit toekomst in financieel administratief werk

Als je een goed cijfermatig inzicht hebt is een baan als financieel administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Zeker als je wat ervaring hebt op het gebied van administratief werk is het zeker iets om te overwegen. Een baan als financieel administratief medewerker biedt namelijk veel zekerheid. Er is altijd vraag naar mensen die het vak goed beheersen en de kans is groot dat je meteen ergens terecht kunt. Dit soort zekerheid is in deze zware economische tijden echt een zeldzaamheid.

 

De inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding leer je hoe je de financiën van een bedrijf moet beheren. Hiervoor is het belangrijk dat je bepaalde administratieve vaardigheden hebt of leert. Daarnaast leer je vooral veel over boekhouding. Er zijn verschillende computerprogramma’s die gebruikt worden voor financieel beheer. Je zult deze van a tot z leren beheersen. En het belangrijkste van de opleiding: je leert nog nauwkeuriger te werken en fouten op tijd te signaleren. Bij het voeren van een boekhouding is elke fout er één teveel. Het is jouw verantwoordelijkheid om ze op te sporen en correcties aan te brengen.

 

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Als gediplomeerd financieel administratief medewerker zal het in principe niet moeilijk zijn om een baan te vinden. Dit geldt helemaal als je na het afronden van de opleiding nog een extra cursus of module volgt. Hiermee maak je jezelf alleen nog maar aantrekkelijker voor potentiële werkgevers. Als je eenmaal ergens in dienst bent moet je je ook blijven ontwikkelen en kennis nemen van veranderingen binnen het vakgebied. Er worden steeds nieuwe programma’s bedacht die het werk gemakkelijker kunnen maken. Jouw werkgever wil hiervan kunnen profiteren. Aan jou dus de taak om deze ontwikkelingen te blijven volgen en je zelf bij te laten scholen.