Hypotheek berekenen, hoe doe je dat?

Wil je verhuizen en ben je op zoek naar een koophuis? Dan ben je vast heel benieuwd hoeveel geld jij kan lenen voor het kopen van een woning. Omdat de hoogte van een hypotheek wordt bepaald aan de hand van persoonlijke gegevens, moet er worden berekend hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen.

Zelf berekenen vanuit huis

De hoogte van de hypotheek moet dus berekend worden aan de hand van jouw persoonlijke gegevens. Maar jij loopt waarschijnlijk nog rond met de vraag ‘hoe bereken ik mijn hypotheek?’. Jouw hypotheek berekenen kan makkelijk en snel vanuit huis met de online tool van Hypotheek24. Het is simpel: vul je bruto jaarsalaris in en wat overige gegevens en jouw maximale hypotheek wordt automatisch berekend! Zo heb je binnen 1 minuut zelf berekend hoeveel je kan lenen.

Maandlasten bereken

Wanneer je je hypotheek hebt berekend, kan je ook de hoogte van jouw maandlasten met deze hypotheek uitrekenen. Met een eenvoudige tool kom je erachter wat de maandlasten voor de hypotheek zijn. De maandlasten bestaan uit de rente van de hypotheek, de aflossing en eventueel premies voor verzekeringen wanneer je daar voor hebt gekozen. Voor het berekenen van je maandlasten heb je nodig: de hypotheekvorm, de hoogte van je hypotheek, je inkomen en je gekozen rentevaste periode. Zo heb je gemakkelijk en snel de hoogte van jouw maximale hypotheek berekend en de daarbij komende maandlasten.