Welke verzekering als ZZP’er?

Schuldhulpverlening

Werknemers die in dienst zijn bij een werkgever worden op allerlei manieren beschermd, maar wanneer je zelfstandig werkt profiteer je helaas niet van al deze gemakken. Het is daarom belangrijk dat je zelf alles goed regelt, verzekeringen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Wat moet je verzekeren als zzp’er? En wat kun je beter niet verzekeren? In dit artikel lees je welke verzekeringen belangrijk zijn om veilig aan het werk te gaan als zzp’er.

Beroepsaansprakelijkheid

Sommige beroepsgroepen lopen meer risico dan anderen omdat ze ook vermogensschade kunnen veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is een boekhouder die de verkeerde aangifte doet. Speciaal voor dit soort beroepen is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Kijk altijd goed naar de algemene voorwaarden en laat deze controleren door de Kamer van Koophandel.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering helpt je bij zaken waar je genoodzaakt bent om een advocaat in te schakelen. Deze verzekering voorkomt dat je de hoge kosten voor een advocaat moet betalen. Voorbeelden van wanneer je aanspraak op deze verzekering kunt maken zijn;

-De klant wilt een uitstaande rekening niet betalen, om wat voor reden dan ook

-De klant stelt je aansprakelijk voor schade, die je niet veroorzaakt hebt

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Voor het geval dat er iets mis gaat en je schade toebrengt aan de goederen van derden is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te hebben. Deze verzekering is er speciaal voor materiële risico’s te dekken. Let op dat je wel een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluit, een verzekering voor particulieren voldoet niet.

Zorgverzekering

Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor je zorgverzekering. Wanneer je werkzaam bent voor een werkgever kun je wel eens recht hebben op een collectieve verzekering. Dit komt uiteraard te vervallen wanneer je voor jezelf gaat werken.

Voor meer informatie neem gerust eens contact op met administratiekantoor wierden