Welke coins kopen tijdens crypto dip?

welke coins kopen tijdens crypto dip

Wanneer de koersen van cryptocurrency’s met double-digit percentages dalen, is het belangrijk om te weten welke coins je moet kopen. In dit artikel geven we je tips over welke coins kopen tijdens crypto dip.

Wat is een crypto dip?

Een crypto dip is een daling van de prijzen van cryptovaluta. Dit kan gebeuren door verschillende redenen, zoals een algemene vermindering van de vraag naar cryptovaluta of problemen binnen een bepaald project. Soms kunnen dips ook optreden tijdens algemene marktcorrecties, waarbij alle activa in waarde dalen.

welke coins kopen tijdens crypto dip

Waarom doen coins het slecht tijdens een dip?

Als er een dips is in de cryptomarkt, zakken de prijzen van alle coins. Dit gebeurt omdat investeerders massaal hun assets verkopen in paniek. Dit leidt ertoe dat de vraag naar coins enorm daalt en uiteindelijk zakken de prijzen.

Hoe kunnen investeerders hun assets beschermen tijdens een dip?

Investeerders kunnen hun assets beschermen tijdens een dip door ze te verkopen voordat de prijzen verder dalen. Dit gebeurt meestal niet omdat investeerders hopen dat de prijzen weer zullen stijgen en ze dan meer winst kunnen maken.

Welke coins zijn goede investeringen tijdens een dip?

Coins die een goede investering zijn tijdens een dip, zijn onder andere Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Deze coins hebben een hoog marktaandeel en zijn minder gevoelig voor prijsschommelingen. Als je beleggingsportefeuille een diversiteit aan cryptovaluta bevat, zullen de verliezen van sommige coins worden gecompenseerd door de winsten van andere coins. Je kunt ook overwegen om in stabiele coins te investeren, die minder volatiel zijn dan andere cryptovaluta.

Hoe lang duurt een crypto dip gemiddeld?

De lengte van een crypto dip is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen duurt een dip ongeveer 3 tot 6 maanden.

Factoren die de lengte van een dip beïnvloeden, zijn onder meer de marktomstandigheden, het niveau van mededinging en de mate waarin beleggers bereid zijn te wachten tot de prijzen weer stijgen.

Conclusie

De beste manier om te beleggen in cryptocurrency’s is door een gediversifieerde portefeuille aan te leggen. Dit betekent dat je in verschillende soorten cryptomunten moet investeren. Op deze manier verklein je het risico dat je loopt wanneer een enkele munt in waarde daalt. Als je bijvoorbeeld in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple belegt, dan maak je gebruik van de kracht van verschillende munten. Zoals we hebben gezien tijdens de recente dip in de cryptomarkt, kan soms een munt sterk dalen terwijl een andere munt relatief stabiel blijft of zelfs stijgt. Dus als je gediversifieerd bent, heb je meer kans om winst te maken tijdens een dip.

Bekijk de website van Cryptonews voor meer informatie over welke coins kopen tijdens crypto dip.