De nadelen van krediet aanvragen

Uiteraard heeft het aanvragen van krediet een hoop voordelen die het met zich meebrengt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk spullen kopen waar je al heel lang van droomt. Daarnaast kan het je ook helpen met het opzetten van je droom, omdat je bijvoorbeeld een onderneming wilt gaan starten. Als je dan eenmaal succesvol bent, betaal je dit bedrag gewoon met rente terug. Maar dat is dan waarschijnlijk maar een klein bedrag vergeleken met wat je verdiend. Het kan uiteraard ook nadelen met zich mee brengen. In dit artikel gaan wij in op de nadelen van krediet.

Geld lenen kost geld


Dit is natuurlijk de bekendste uitspraak die iedereen vast wel kent. Het is heel simpel: als je geld wilt lenen, dan zul je hier rente over moeten betalen en kost het je dus uiteindelijk meer geld, dan dat je leent. Verder heb je daarnaast ook een betaalverplichting iedere maand, waardoor je iedere maand wat minder over zal houden. Je zal iedere maand een betaling moeten doen. Je kunt echter bij een doorlopend krediet ook regelen dat je flexibele betalingen hebt, waardoor je kunt betalen wanneer je wilt.

Je houdt minder over iedere maand


Als je al krap bij kas zit, dan is het aan te raden om niet te lenen. Je zal door de verplichting van betaling iedere maand nog minder gaan over houden waardoor het alleen maar zwaarder gaat worden om het hoofd boven water te houden. Het is aan te raden om dan pas te gaan lenen als je het wat ruimer hebt, zodat je minder snel in de problemen zult komen. Misschien kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om iets te repareren in plaats van dat je iets nieuws gaat kopen in de winkel waar je dus een stuk meer voor kwijt gaat zijn.