De Nederlandse economie gaat lekker

Nederland zit goed in zijn vel de laatste tijd. De economie draait als een tiet en daar plukt heel Nederland zijn  vruchten van. De banen liggen voor het oprapen waardoor je als werknemer kunt kiezen waar je aan de slag wilt. Werkgevers krijgen de ene na de andere kans om te groeien aangeboden en proberen hun werknemers oftewel personeel bestand uit te breiden om hierdoor de mogelijkheid te hebben deze kansen aan te grijpen. Denk bijvoorbeeld maar aan de beveiligingsbranche. Door verscherpte veiligheidsmaatregelen wordt overal meer beveiliging gevraagd. Als je als bedrijf nu genoeg medewerkers hebt kun je al je mensen makkelijk inzetten en de leukste evenementen uitzoeken. 

De woningmarkt op dit moment

De woning markt is op dit moment helemaal door gedraaid. Vanwege de grote vraag naar woonruimte en het lage aanbod kunnen de mensen die hun huis nu te koop aan bieden de vraag prijs flink opdrijven. Dat deze prijzen zo hoog liggen is vooral een probleem voor jongeren die hun eerste huis willen kopen. Om op dit moment je eerste huis te kopen moet je flink wat geld lenen.

Maar hoeveel kan ik dan lenen?

Om in deze tijd ook maar in aanmerking te komen voor een huis moet je naast een goede baan, het liefst de man en de vrouw, ook nog eens een flink bedrag aan spaargeld op de bank hebben staan. Denk hierbij aan zo’n 20.000 euro. Stel je hebt een leuke vriendin en jullie hebben beide een prima baan. Ik kan mij goed voorstellen dat je dan denkt hoeveel kan ik lenen? Hiervoor bestaan verschillende online tools die je hier voor kunt gebruiken. Je vult jouw profiel in, je basis inkomen, je overige verdiensten en je spaargeld en het te lenen bedrag of je hypotheek komen er zo uit rollen. Dit wordt aangeboden door bijvoorbeeld banken zoals de rabobank, knab of de ing.