Freelance factoring

Freelance factoring

Freelance factoring is voor mij als zzp-er echt een uitkomst. Ik was op zoek naar een bedrijf die voor mij de factoring over kon nemen. Zodoende kwam ik terecht bij Finqle. Graag vertel ik meer over mijn ervaringen.

Freelance factoring

Freelance factoring bij Finqle

Het fijne van freelance factoring is dat ik per factuur betaal. Dus in maanden dat ik minder werk heb, betaal ik ook minder aan Finqle. Sowieso is het prettig dat mijn facturen direct betaald worden. Ik hoef dus nooit op mijn betaling te wachten, binnen 24 uur is mijn rekening betaald. Geen herinneringen meer en geen onzekerheid. Ik betaal een percentage per factuur en dat is het. Geen abonnementskosten, opstartkosten of andere verborgen kosten. Ideaal.

Ideaal voor zzp-ers

Ik kan dan ook Finqle aan elke zzp-er aanbevelen. Het werkt heel simpel. Ik stel gewoon mijn eigen factuur op, en dien deze vervolgens in bij Finqle. Dat kan gewoon online. En vervolgens verstuurt Finqle deze factuur naar mijn klant. Binnen 24 uur na inzending wordt mijn factuur door Finqle betaalt, met aftrek van een bepaald percentage. De klant betaalt vervolgens weer aan Finqle. Geen gedoe mee met debiteurenbeheer maar gewoon direct betaalt.

Veel voordelen

Freelance factoringDaarnaast zijn er nog andere voordelen. Ik loop bijvoorbeeld geen risico meer dat mijn facturen niet betaald worden. Geen verrassingen achteraf. Niet van Finqle en niet van mijn eigen klanten. En alles kan ik online regelen, dat vind ik zelf ook wel prettig. Toen ik net overstapte heb ik mijn vaste klanten een mailing gestuurd met wat er ging veranderen, ook omdat het rekeningnummer natuurlijk gewijzigd moest worden. Dit was verder geen enkel probleem en nu merkt niemand nog enig verschil. Klanten betalen gewoon direct aan Finqle. In mijn eigen factuur heb ik wel nog de wettelijk verplichte vermelding opgenomen dat de factuur over is gedragen aan Finqle.