Hoe kun je zien of je een BKR Registratie hebt?

De meeste mensen realiseren zich niet dat ze een BKR registratie hebben. Mensen realiseren zich pas dat wanneer ze van plan zijn om een ​​nieuwe hypotheek of lening aan te vragen, ze in de problemen kunnen komen met het registreren van het BKR. Er zijn verschillende dingen waarmee je een BKR-registratie kunt krijgen. Het punt is dat iedereen die een lening of doorlopend krediet heeft van meer dan € 250,- automatisch de naam van die persoon krijgt om een ​​BKR-registratie te krijgen, en daarna tot vijf jaar zichtbaar is, ook als de lening is afbetaald . Naast een tegoed boven de € 250,- zijn er nog verschillende andere activiteiten waarmee je een BKR-registratie kunt krijgen. Voor verdere uitleg kunt u de volgende toelichting raadplegen.

Enkele voorwaarden wanneer u BKR registratie krijgt

Allereerst krijgt iedereen in Nederland die een lening, hypotheek of ander krediet heeft met een bedrag boven de € 250,- een BKR-registratie. Als mensen geld op hun bankrekening krijgen, gaat de BKR-registratie in. Wat je wel moet doen is de kredietkwaliteit van je lening op peil houden door de termijnen op tijd te betalen zodat de BKR-registratie positief blijft. Ten tweede is de voorwaarde die ervoor zorgt dat je BKR-registratie krijgt, wanneer je al creditcardbetalingen hebt. Waarom staat dit ook geregistreerd bij het BKR? Omdat dit de kwaliteit van uw lening laat zien.

Hoe zorgt u ervoor dat u niet bij het BKR staat ingeschreven?

Om te bepalen of je wel of niet geregistreerd staat bij het BKR, kun je via de gegevens in je bank eenvoudig een overzicht van je financiële historie opvragen. U kunt een gesprek aanvragen met uw hypotheekadviseur. Als u zich momenteel in de BKR-positie bevindt en u bent van plan een hypotheek aan te vragen, dan kunt u de website van Dynamiet Nederland om hulp vragen om dit te regelen. Dit bedrijf maakt het onmogelijke mogelijk. u kunt op de website van Dynamiet Nederland kijken wat het bedrijf voor u kan doen.