Hoe werkt het beste incassobureau?

Ben jij op zoek naar het beste incassobureau? Dan is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Elk incassobureau kan namelijk een andere werkwijze hanteren, en je moet weten waar je aan toe bent als je met ze gaat samenwerken. Het beste incassobureau voor jou wil zeggen het bureau dat een werkwijze hanteert waar jij je volledig in kunt vinden. Echter, er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn, die meestal in de kleine lettertjes staan vermeld? Ben je benieuwd welke dat zijn omdat je op zoek bent naar het beste incassobureau? Lees dan vooral verder, want in dit blogje vind je meer informatie over de werkwijze van incassobureaus.

Het beste incassobureau voor jou

Ben jij van plan om rekeningen over te dragen aan een incasso bureau? Heel slim, want zo kun je het in veel gevallen alsnog voor elkaar krijgen dat een klant betaalt. Elk incasso bureau hanteert zijn eigen tarieven en aanpak, en welke voor jou het beste incassobureau is hangt ten eerste af van de grootte van jouw facturen. Als jij facturen naar klanten stuurt van maximaal enkele honderden euro’s dan is een relatief klein bureau geschikt. Deze hanteren vaak lagere tarieven, en hebben bovendien een instaptarief voor kleine ondernemers. Als jij slechts relatief kleine facturen wilt overdragen dan is dit voor jou het beste incassobureau. Gaat het om veel grotere bedragen, bijvoorbeeld tot duizenden of zelfs tienduizenden euro’s? Dan zul je een zeer professioneel en ervaren incasso bureau moeten inschakelen.

Incassobureau voor grote bedrijven

Heb jij een groot bedrijf en nemen jouw klanten voor duizenden euro’s bij je af? De kans is groot dat je af en toe een klant treft die niet betaalt. Bij kleine facturen is dit niet eens zo’n ramp, maar als het om grote bedragen gaat dan wil je er natuurlijk alles aan doen om betaald te krijgen. Het beste incassobureau voor jou is een bureau met veel ervaring met dit soort grote facturen. Het betreft namelijk bij grote facturen ook vaak zeer grote klanten (bedrijven) en dus is een veel professionelere, en wellicht dwingendere aanpak genoodzaakt. Een vriendelijke herinnering werkt niet bij dit soort bedragen, en als het bedrijf financiële problemen heeft dan wil je dat een incassobureau weet hoe ze daarmee om moeten gaan.

Direct betalen of betalingsregeling?

Je kunt ervoor kiezen om klanten altijd aan te sporen direct te betalen, maar wat als dat financieel gezien niet mogelijk is? Er zullen altijd klanten zijn die (soms zelfs onverwachts) in de financiële problemen zitten, waardoor ze je niet kunnen betalen. In dat geval kun je overwegen om ze een betalingsregeling aan te bieden. Dit wil zeggen dat ze het bedrag in delen gaan betalen in plaats van in één keer. Het grote voordeel daaraan is dat je op die manier meer zekerheid hebt, want een klant zal geen regeling afspreken die financieel gezien onhaalbaar is. Het beste incassobureau voor jou is dus een bureau dat ook ervaring heeft met het bieden van betalingsregelingen. Zo geef je je klanten meer opties, en is de kans groter dat je uiteindelijk alsnog betaald krijgt. Laat je verder informeren bij Incassonet.