Voordelen en belang van urenregistratie

Om als ondernemer uw projecten goed te kunnen beheren is het goed om een urenregistratie bij te houden. Op die manier kunt u precies bijhouden hoeveel tijd er in een project gaat en krijgt u meteen een handig overzicht van de hoeveelheid uren die uw werknemers in projecten steken, zodat alles efficiënt en overzichtelijk kan verlopen.

Voordelen van een urenregistratie

Stel, u werkt met een collega samen aan hetzelfde project. Een voordeel van urenregistratie in de vorm van software is dat u op deze manier heel eenvoudig de gewerkte uren kunt verantwoorden. Alles wordt heel duidelijk in beeld gebracht en zo kan men ook goed zien wat er zoal aan het project wordt gedaan en ook door wie, zodat eventuele vragen en dergelijke bij de juiste persoon terecht komen. Er zijn ook verschillende rapportagemogelijkheden mogelijk, zoals:

  • Overzichten van uren
  • Cummulatieven
  • Ordercontrolelijsten
  • Dag totalen

Urenregistratie ook belangrijk voor ZZP-ers

Als ZZP-er dient u ook een urenregistratie bij te houden. Voor een gedeelte doet u dit voor de Belastingdienst, zodat wanneer u een onverwachtse controle krijgt u de door u gewerkte tijden goed aan kunt tonen. Zo heeft u als ZZP-er recht op zelfstandigenaftrek en misschien een startersaftrek. Met een goede urenregistratie kunt u aangeven dat u de minimaal 1225 uur bezig bent met werken binnen uw eigen bedrijf, waardoor u recht op deze aftrekposten heeft, wat weer bijzonder in uw voordeel zal werken. Overigens is het niet verplicht om uw gewerkte uren op deze wijze vast te leggen, maar aangezien het erg voordelig voor u als ZZP-er uit kan pakken, is het zeker iets om over na te denken. Al was het alleen maar voor uw eigen gemak.