Voordelen van beleggen in goud 

gouden munten kopen

Beleggen in goud kan erg winstgevend zijn. De populariteit voor het kopen van gouden munten neemt gestaag toe. Niet alleen omdat het zeer winstgevend kan zijn, maar ook omdat het simpelweg een leuke hobby is. De meeste verzamelaars genieten enorm van het kopen van nieuwe munten en zien dit als meer dan enkel een beleggingsvorm. Het is iets waar ze heel wat vrij tijd in gestoken hebben. Investeren in gouden munten is iets wat iedereen kan leren. Toch zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden, waar je je strategie op moet aanpassen om zo winstgevend mogelijk te kunnen zijn. Het kost redelijk wat tijd om dit onder de knie te krijgen, maar het loont zeker! 

Maar waarom zou je tegenwoordig gouden munten kopen? Er zijn toch tal van andere beleggingsvormen? Waarom dan juist investeren in goud? We zetten de voordelen kort voor je op een rijtje. 

Niet afhankelijk van de digitale ontwikkelingen 

De meeste mensen hebben een groot deel van hun vermogen inmiddels in digitale vorm staan. Maar wat doe je als de online wereld crasht? Als je gehackt wordt en daardoor werkelijk je gehele vermogen verloren ziet gaan? We willen er vaak niet over nadenken, maar het levert ook de nodige risico’s op om ook op financieel vlak alles te digitaliseren. Hoewel de digitalisering van de samenleving naar verwachting alleen nog maar verder zal toenemen, betekent dit niet dat het geheel zonder risico’s is. Wees je hier zeker van bewust. 

Dankzij gouden munten verleg je dit risico en zorg je er voor dat er altijd iets van waarde in huis ligt. Een gouden munt is niet afhankelijk van elektriciteit en kan ook niet door slimme hackers in handen van een ander terechtkomen. Jij zorgt zelf voor de beveiliging van deze gouden munten en hebt zo dus ook altijd iets van waarde in huis liggen. 

Draagbaar 


Nog een groot voordeel van gouden munten is dat je ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Of je nu op reis gaat of gewoon een simpel uitstapje maakt, je kunt de munten altijd dicht bij je dragen. Het is zelfs mogelijk om deze fysieke metalen te gebruiken in binnen- of buitenland. Er zijn genoeg mensen en ondernemers die graag een gouden munt als betaalmiddel zien. Dat biedt direct weer heel veel nieuwe mogelijkheden.

Besef wel goed dat je gouden munten meestal niet kunt gebruiken om dingen in het dagelijks leven mee te betalen. Je zal er geen auto of boodschappen mee kunnen betalen. Dan moeten de munten eerst in een ‘echt’ betaalmiddel worden omgezet. 

Winstgevend 

Je belegt natuurlijk niet zonder reden. Uiteindelijk hoop je hier ook meer mee te bereiken. Gelukkig is de markt in gouden munten erg winstgevend. Als we kijken naar de geschiedenis van gouden munten, dan hebben deze edelmetalen het veel beter gedaan dan iedere andere beleggingsvorm. De waarde is stabiel hoog en er lijkt een wereldwijde bescherming tegen inflatie te zijn. Tegenwoordig zijn de aandelen- en geldmarkten steeds volatieler geworden. Hierdoor neem je als belegger veel risico. Dit risico is met een belegging in edelmetalen een stuk kleiner.