Wat NFT is

Wat is NFT, Non Fungible Token? Een Non Fungible Token is een digitaal bestand of object zoals bijvoorbeeld:

·         Muziek op Mp3

·         Video

·         Digitale foto

·         Digitale kunst

·         In Game items

·         Een Selfie

·         Delen van een film zoals sport hoogtepunten

Deze digitale objecten zou je kunnen vergelijken met een beeld of schilderij dat je hebt gekocht en waarvan jij de eigenaar bent. Alleen is dat schilderij of het beeld een digitaal bestand. Door dit digitale bestand op Blockchain te plaatsen wordt het object of bestand een uniek item dat niet vervangen kan worden. Door Blockchain is voor iedereen duidelijk wie de maker én wie eigenaar is van het Non Fungible Token. Bovendien heeft elk Non Fungible Token een bepaalde waarde. Dat maakt handelen in Non Fungible Tokens mogelijk.

Wat is NFT en hoe koop je die?

Veel mensen vragen; wat is NFT en wat is het voordeel? Een Non Fungible Token is een digitaal bestand dat wordt geplaatst op Blockchain. Door het plaatsen op Blockchain krijgt het Non Fungible Token een speciale code. Zo weet iedereen wie de eigenaar is en kan elke kunstenaar zijn eigen kunst digitaal verkopen zonder tussenkomst van een kunsthandelaar of veilinghuis. Steeds vaker plaatsen kunstenaars hun digitale kunst daarom op de zogeheten Marketplaces. Er zijn meerdere Marketplaces zoals bijvoorbeeld OpenSea, Rarible of Nifty Gateway. Hier kun je Non Fungible Tokens verhandelen met cryptocurrency waarbij Ethereum het meest wordt gebruikt. Non Fungible Tokens zijn alleen te verhandelen met cryptocurrency waarvoor je een Wallet moet aanschaffen. Zorg dan wel dat je een Wallet aanschaft die voor zowel de Non Fungible Tokens, zoals voor bijvoorbeeld de cryptomunt Ethereum zoals de Metamask Wallet. 

Een NFT maken, verkopen of kopen

Een NFT kun je kopen, verkopen én zelf maken. Wat is NFT maken? Wanneer je een beetje handig bent kun je zelf een Non Fungible Token maken. Kies hiervoor een duidelijk thema. Het liefst een thema waar anderen mensen ook in geïnteresseerd zijn. Dan ga je zelf je digitale kunst maken. Dat kun je doen op verschillende manieren. Je maakt deze kunst als GIF, JPEG of als mp3-bestand. Als je kunstwerk klaar is plaats je jouw digitale kunst op Blockchain. Dat betaal je met je Crypto Wallet. Jouw bestand wordt door het plaatsen op blockchain gekoppeld met jouw Wallet en die koppeling zorgt voor een speciale code. Dat is jouw eigendomsbewijs die wordt geplaatst in jouw Wallet. Nu kun je jouw Non Fungible Token op een speciale Marketplace plaatsen tegen de prijs die je zelf bepaald. 

Een NFT wordt steeds meer een verzamelobject

Wat is NFT en waarom wordt het steeds meer een verzamelobject? Een Non Fungible Token is een digitaal object of bestand dat door blockchain technologie wordt gekoppeld aan jouw digitale Wallet. Door die koppeling met Blockchain wordt jouw Non Fungible Token uniek en is ook niet omwisselbaar met eenzelfde Token. Dit kan wel bij bijvoorbeeld Bitcoins en fysiek geld. Elke Bitcoin is hetzelfde en is ook hetzelfde waard. Hierdoor worden de Non Fungible Tokens ook steeds vaker gezien als verzamelobject. De Tokens zijn voor iedereen zichtbaar op internet, je kunt zien wie de eigenaar is, maar je kunt niets aan die situatie veranderen.