De persoonlijke lening

persoonlijke lening

Voordat je een lening af gaat sluiten is het van belang om beknopt te weten hoe het werkt. Een lening afsluiten is nu voordelig in verschillende opzichten, maar niet alle systemen zijn voordelig voor jou. Lees waar je op moet letten.

persoonlijke lening

Doe niets in een impuls

Sommige leningen zijn ronduit duur. Je moet dan denken aan rood staan op de betaalrekening en een product online op afbetaling kopen. Anderzijds zijn er van die listige financiële producten, het lijkt voordelig, maar op de lange termijn is dat het niet. Bij autodealers kun je nog weleens iets aantreffen van een private lease constructies. Beslis zoiets nooit bij die dealer zelf, neem de kennis mee naar huis en ga vergelijken. De kans is groot dat je dan ziet dat die ogenschijnlijke goedkope private lease constructie helemaal niet zo voordelig is op de lange termijn. Op het moment dat je online zit te vergelijken stuit je vanzelf op goedkopere methodes om vreemd vermogen aan te trekken, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening blijkt dan veel goedkoper te zijn om die auto te kopen. Het is dan goed geweest om niet in een impuls bij die dealer een beslissing te nemen, maar om thuis te vergelijken.

Velen saneren gelijk alle kredieten, dat geeft voordeel

Er staat al geschreven dat een betaalrekening in het rood hebben staan erg duur is. Het komt voor, iemand koopt dan die auto met een voordelige lening, en diegene leent dan iets meer om die betaalrekening uit het rood te krijgen. Zo creëren zij een eigen schuldsanering, al de dure leningen lossen zij af. Omdat de rente zo laag is, is lenen nu goedkoop, en omdat er best veel inflatie is, is nu kopen goedkoper dan later. Alle kredieten zijn transparant en daardoor kun feilloos vergelijken. Mocht je geld willen lenen om de eigen woning te verbeteren dan is vaak het ophogen van de hypotheek de goedkoopste manier. Online vergelijken gaat makkelijk, en je zal snel zien wat goedkoper is op de lange termijn, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.