Een NIWO verklaring, wat houdt dat precies in?

Heb jij een NIWO verklaring nodig? Dan is het belangrijk om te weten waarvoor je deze verklaring precies gebruikt. Handig om te weten is ook om te weten dat je natuurlijk hulp krijgt. Administratiekantoor booky kan jou uiteraard helpen. Dit administratiekantoor helpt jou uiteraard graag als je de kredietwaardigheid van jouw onderneming wilt bepalen. En laten we wel wezen: dat is ook erg belangrijk. Op deze manier kom jij verder. Hoe het precies werkt een NIWO verklaring precies inhoudt, dat lees je in dit artikel!

Een NIWO verklaring nodig? 

Heb jij een NIWO verklaring nodig? Het is dan zaak om goed te beseffen wat een dergelijke verklaring inhoudt. NIWO staat namelijk voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. Bedrijven zijn namelijk verplicht om deze vergunning te hebben als deze bedrijven in Nederland of binnen de Europese Unie diensten leveren als transportondernemer. Wat voor type bedrijven moet je dan aan denken? Onder meer de volgende bedrijven moet je aan denken:

  • Transportbedrijven
  • Koeriersbedrijven
  • Verhuisbedrijven

Je ziet het al, alle typen bedrijven. Deze lijst is overigens niet limitatief, dit betekent dat er uiteraard ook andere bedrijven kunnen worden toegevoegd. Als je een NIWO verklaring af geeft of af laat geven, dan wordt deze in alle gevallen op naam van een bedrijf afgegeven. Bovendien is een dergelijke verklaring vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar vervalt de geldigheid, maar dit kunt je simpelweg voorkomen door voor een verlenging te zorgen. Als je voor een verlenging zorgt, weet je zeker dat je wederom een NIWO verklaring hebt die geldig is voor de duur van vijf jaar. Zo gaat het steeds door. Maar waar heb je een dergelijke verklaring dan precies voor nodig? Als we het hebben over de NIWO vergunning, dan is het zaak om te weten dat je deze nodig hebt – sterker nog, dit is een harde eis in ons land – als je in opdracht van derden goederen vervoert, over de weg. Dit is echter niet in alle gevallen nodig. Je hebt het namelijk niet nodig als je laadvermogen minder dan 500 kilo is. Je hoeft de NIWO verklaring in dat geval dus niet aan te vragen. Handig! Of je nou een startende ondernemer of een bestaande ondernemer bent, besef je goed dat deze NIWO verklaring nodig is. Het is voorts van belang te weten dat er nog enkele voorwaarden worden gesteld aan het aanvragen van een dergelijke verklaring. Te beginnen met de betrouwbaarheid. Als jij niet als betrouwbaar wordt aangemerkt, is de kans klein dat jij een NIWO verklaring zult krijgen. Vakbekwaamheid is een tweede belangrijke voorwaarde. Bekijk het allemaal op de website, die wij je onderaan dit artikel zullen geven. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. 

Direct hulp of weet jij nu wat je moet doen? 

We hopen je met dit artikel voor een groot deel te hebben geïnformeerd. We vinden het belangrijk dat je precies weet waar je aan toe bent. Als het aan ons ligt, beantwoorden we alle vragen die jij hebt. Een NIWO verklaring aanvragen of heb jij toch eerst nog wat aanvullende informatie nodig? Alles omtrent deze verklaring weten wij voor je uit te zoeken en in begrijpelijke taal aan je te verstrekken. Wanneer vraag jij jouw verklaring aan? Bekijk de informatie via www.booky.nl!