Verzekeren van een boot, wat zijn je opties?

Wanneer je eigenaar bent geworden van een boot spreekt het voor zich dat je voor die boot een behoorlijk bedrag zal hebben neergeteld. Het is dan ook bijgevolg niet meer dan normaal dat je deze waarde ook op de best mogelijke manier zal willen proberen te beschermen. Dat is mogelijk door ervoor te kiezen om een bootverzekering af te sluiten. Het verzekeren van een boot zorgt ervoor dat je kan rekenen op een dekking voor de belangrijkste risico’s waarmee je kan worden geconfronteerd. Wil jij graag ook een dergelijke bootverzekering afsluiten? Dan is het alvast met zekerheid interessant om even te ontdekken over welke opties je beschikt middels onderstaande informatie.

Welke bootverzekeringen zijn er allemaal?

Voor het verzekeren van een boot geldt dat er een keuze kan worden gemaakt uit meerdere verschillende soorten bootverzekeringen. Wat betekent dit nu concreet? Dit betekent dat je in eerste instantie zou kunnen kiezen voor een standaard WA-verzekering. Dat is echter niet de enige optie. Wat verder immers ook te denken van uitgebreidere opties zoals bijvoorbeeld:

  • Een WA+ beperkt cascoverzekering;
  • Een WA+ volledige cascoverzekering;

Wanneer je het belangrijk vindt om het verzekeren van een boot te kunnen doen tegen een zo scherp mogelijk prijskaartje zal je tot de conclusie komen dat de WA-verzekering wellicht de beste optie is. Wil je graag kunnen rekenen op zo omvangrijk mogelijke dekkingen? In dat geval spreekt het voor zich dat vooral de keuze voor een WA+ volledige cascoverzekering snel zal zijn gemaakt.

Hoeveel kost het verzekeren van een boot?

Voor het verzekeren van een boot wordt in de praktijk uiteraard een bepaalde kostprijs aangerekend. De hoogte van deze premie wordt beïnvloed door een aantal verschillende factoren. Wat dit betreft kan je niet alleen denken aan bijvoorbeeld het soort bootverzekering die je gaat afsluiten, wat verder ook nog te denken van de specificaties waar je boot over beschikt? Op voorhand even een gedetailleerde offerte aanvragen kan er alvast voor zorgen dat je niet tegen vervelende verrassingen aan zal lopen voor wat jouw boot verzekeren betreft. Dat is uiteraard zeker en vast belangrijk.

Met welke andere zaken moet je rekening houden?

Er zijn bij het verzekeren van een boot ook nog een aantal extra aandachtspunten waar je aandacht aan zal willen besteden. Neem nu bijvoorbeeld even het vaargebied waar je bij een verzekering voor een boot afsluiten rekening mee moet houden. Wat dit vaargebied betreft is het zo dat veel mensen er vooral voor kiezen om gebruik te maken van de standaard dekking voor Nederland. Op zich is dat wel een mogelijkheid, alleen is het vanzelfsprekend dat je op deze manier enkel en alleen kan rekenen op een dekking voor schade aan je boot die bij varen in Nederland is opgelopen.

Ben je van plan om naar het buitenland op vakantie te gaan met je boot? Hou hier dan zeker rekening mee bij het verzekeren van een boot. Je moet er immers rekening mee houden dat in verschillende landen wel sprake is van een wettelijke verplichting voor wat een boot verzekeren betreft. Zorg er dus voor dat altijd het specifieke vaargebied wordt gedekt waar jij behoeften aan hebt. Op deze manier zal je ongetwijfeld vervelende verrassingen kunnen voorkomen.