Samen een huis kopen? Bekijk hier wat er financieel voor jou veranderd!

Samen een huis kopen is een grote stap. Niet alleen voor jullie relatie is dit een grote stap, want er veranderd op het gebied van hypotheek en financiën ook veel. Bij het kopen van een huis met een partner komt veel kijken. Je moet meer regelen dan als je alleen een huis koopt hierbij kun je denken aan het kiezen van jullie samenlevingscontract. Lees hier meer over in dit artikel!

Kiezen van jullie samenlevingscontract

Een samenlevingscontract of een samenlevingsovereenkomst is een overeenkomst tussen samenwonende waarin een aantal afspraken worden gemaakt. Deze afspraken gaan over bijvoorbeeld verdeling van inkomsten, uitgaven, vermogen en schulden als je uit elkaar gaat of iemand komt te overlijden. Een samenlevingscontract is niet verplicht, wel wordt het aangeraden om een overeenkomst te sluiten. Dit zijn namelijk belangrijke zaken die jullie wel samen op een rijtje moeten hebben.

Wat veranderd er financieel voor jullie?

Natuurlijk veranderd er op financieel gebied erg veel voor jullie. Bij het kopen van je huis moet je natuurlijk hypotheek afsluiten, deze moet je ook aflossen. In jullie maandelijkse kosten gaat er dus wel het één en ander veranderen. Gezamenlijk moeten jullie in kaart hebben wat jullie inkomsten en uitgaven zijn. Hierdoor heb je een mooi beeld van wat jullie maandelijks overhouden. 

Advies nodig?

Hebben jullie advies of meer overzicht nodig bij het kopen van een huis? Vraag dan advies bij een hypotheekadviseur! Een hypotheekadviseur kan helpen met vragen op financieel gebied. Ook kunnen meer inzicht geven in de mogelijkheden voor jullie. Hierdoor heb je een beter overzicht hoe en wat. Hypotheekadviseur Meppel en hypotheekadviseur Kampen hebben mij goed advies gegeven bij het kopen en verkopen van mijn huis, deze raad ik dus ook aan!