Behoud motivatie met loopbaanontwikkeling

Wie het wil maken in een bedrijf, moet hier zelf aan werken, wordt vaak geroepen. En dit is ook zo. Echter, als leidinggevende heeft u ook een verantwoordelijkheid de loopbaan van uw werknemers te bespreken en te kijken waar de toekomst ligt voor deze mensen. Er is niks zo frustrerend dan te voelen alsof u vast zit in een bepaalde baan. Loopbaanontwikkeling is zowel een taak van de werknemer als de werkgever.

 

Zet mensen aan het denken

Als het goed is heeft u regelmatig voortgangsgespreken met uw personeel. Meestal vinden deze vier keer per jaar plaats. Tijdens deze gesprekken praat u niet alleen over het heden, maar ook over de toekomst. Waar ziet de werknemer zich in de toekomst en wat zijn haar of zijn interesses. Door hierover te praten, zet u de werknemers aan het nadenken over hun loopbaanontwikkeling. Laat ze brainstormen, het kan niet gek genoeg. Met deze wensen kan u in de toekomst allicht iets betekenen.

 

Loopbaanontwikkeling is gezond voor uw personeel

In principe helpt u uw medewerker aan een nieuwe baan, hoe kan dit gezond zijn? Ten eerste blijven uw medewerkers zo gemotiveerd. Als ze kunnen zien dat er carrière gemaakt kan worden, willen ze hier graag extra voor werken. Ook zijn werknemers die vast zitten vaak een slecht voorbeeld voor uw team. En af en toe een fris gezicht toevoegen kan wonderen doen.

 

De middelen

Iemands loopbaan kan op verschillende manieren ontwikkeld worden. Zo kan u deze persoon een tijd laten meedraaien op de afdeling van zijn of haar interesse. Ook zijn er vaak cursussen of workshops waar u geïnteresseerden aan kan laten deelnemen. Er is van alles mogelijk. Een goede leidinggevende kan middels loopbaanontwikkeling een fris en gemotiveerd team behouden.