Is een kentekencheck gratis?

Heb je een tweedehandse auto op het oog of ben je van plan je huidige te verkopen? In beide gevallen zou een kentekencheck erg handig zijn. Met een kentekencheck kom je achter allerlei informatie over een auto. Zo kun je bijvoorbeeld de dagwaarde van het voertuig achterhalen, het schadeverleden, het onderhoudsverleden, de eigenarenhistorie etc… Je kunt op basis van het kentekennummer van de auto bepaalde gegevens achterhalen.

Alle gegevens die je bij een kentekencheck vindt staan geregistreerd bij de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). De RDW is daarom een belangrijk orgaan in Nederland. Ook staan de gegevens van de eigenaar geregistreerd bij de RDW, maar alleen wordt het vanwege privacy redenen niet tentoongesteld. Het laten uitvoeren van een kentekencheck kun je dus eenvoudig bij de RDW laten doen of bij een van de RDW-erkende websites. Zo kun je een kentekencheck gratis bij kentekencheckgratis.nl doen.

Wanneer je een andere auto gaat aanschaffen wil je verzekerd zijn van een goede aankoop, om deze reden wil je dus zoveel mogelijk weten over de auto en soms kan je het woord van de verkoper niet vertrouwen. In zulke gevallen kun je dan een kentekencheck laten doen. Door een kentekencheck te laten uitvoeren voorkom je in de toekomst problemen met het voertuig en je kunt zo een kentekencheck ook gebruiken tegen de verkoper als hij oneerlijk met je is of als hij je wilt oplichten.