Investeren in Bitcoin; 3 tips 

Zit je erover na te denken te investeren in Bitcoin, maar weet je nog niet goed wat je hiervan kunt verwachten? Bitcoin is een cryptovaluta, een digitale munt. Dit betekent dat de munt werkt zonder een centrale bank of beheerder. Het is ook mogelijk te betalen met deze munt, voornamelijk digitaal, en dit gebeurt op steeds meer plekken. Lees alles erover op cryptovaluta-nieuws.nl

Jezelf inlezen voordat je begint met investeren 

Het is belangrijk dat je jezelf eerst inleest over het investeren in crypto’s voordat je hiermee begint. Je hoort er steeds meer over en daardoor ben je misschien eerder geneigd geld te investeren in de Bitcoin, maar doe dit alleen wanneer je er meer over te weten bent gekomen en bekend bent met de risico’s. 

Ook is het verstandig onderzoek te doen naar de verschillende platforms waarop je Bitcoin kunt kopen. Zo ontdek je snel genoeg of het platform betrouwbaar is, of jij je er prettig bij voelt en hoeveel het je gaat kosten. 

Gebruik geld dat je kunt missen

Gebruik alleen geld dat je kunt missen, want het kan zijn dat je dit kwijt raakt. De waarde van de munten kan dalen, maar als het goed is zullen ze ook vanzelf weer stijgen. Naast dat je alleen geld moet gebruiken welke je kan missen, is het ook aan te raden je geld te laten staan. Ga je Bitcoin dus niet verkopen op het moment dat de munt daalt, want dit is zonde. 

Ook kan het voor jou aan te raden zijn je geld te spreiden. Zet dus niet alleen in op Bitcoin, maar ook op andere cryptomunten. Door het te spreiden investeer je meer en is de kans groter dat je ze uiteindelijk met winst kunt verkopen. 

Zorg ervoor dat alles veilig is 

Ontzettend belangrijk wanneer je met Bitcoins bezig gaat, zeker omdat er geen bank is die dit voor je regels. Een betrouwbare exchange is hierbij zeker aan te raden, maar ook het aan hebben staan van 2FA is geen overbodige luxe. Zorg er daarnaast voor dat jij je inloggegevens en wachtwoorden op papier hebt staan, en niet op een plek op je laptop of ergens online.