Wat is maatschappelijk verantwoord beleggen?

Wanneer je gaat beleggen zijn er meerdere strategieën mogelijk. Een daarvan is maatschappelijk beleggen. Maatschappelijke verantwoord beleggen is een beleggingsstrategie waarbij er wordt gestreefd naar aan de ene kant een goed financieel rendement, maar ook wordt gedacht aan het maatschappelijke belang. Maatschappelijk verantwoord beleggen wordt ook wel duurzaam beleggen of Socially Responsible Investing (SRI) genoemd.

Criteria bij maatschappelijk verantwoord beleggen

Wanneer je Maatschappelijk verantwoord gaat beleggen, kijk je in eerste instantie naar de positieve sociale impact die de aandelen zouden moeten hebben. OVer het algemeen richten beleggers zich daarbij op drie belangrijke aspecten: milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur, ook wel de ESG-criteria genoemd. Deze 3 factoren worden door beleggers gebruikt om de duurzaamheid of sociale impact van een belegging te beoordelen.

Ook wanneer je gaat investeren in crypto kan je maatschappelijk verantwoord beleggen. Zo is de ene cryptovaluta veel milieuvriendelijker dan de ander, en zijn ook de maatschappelijke belangen in het ene geval veel meer van waarde dan in andere situaties. Zo zijn er ook cryptomunten die geen enkele toegevoegde waarde hebben, en dus ook niks bijdragen aan een van de drie ESG-criteria.

Maatschappelijk verantwoorde crypto

Cardano is een van de munten met een duurzaam karakter. Dit omdat het blockchain-netwerk van Cardano de ‘proof of stake-‘- methode gebruikt. Een methode die veel duurzamer is dan de ‘proof of work’ system van andere cryptomunten. Bij de ‘proof of stake’ methode wordt er minder dan een duizendste energie gebruikt dan die bij de ‘proof of work’ system wordt gebruikt. Wil je graag maatschappelijk verantwoord beleggen in de crypto, maar heb je zelf niet de kennis ervan in de ingewikkelde wereld van de crypto? Laat dan je crypto beheerd beleggen!